Jak se připravit na kroužek Scratch?

header-post-image.
- 2 minut čtení
V tomto článku si povíme co je potřeba si připravit na první hodiny našeho kroužku Pythonu. Pro jazyk Python existuje více využívaných vývojových prostředí (PyCharm, Pydev, Sublime Text, Visual Studio Code,...) V první řadě si ukážeme program PyCharm. PyCharm je integrované vývojové prostředí.

Co mám za počítač?

V první řadě je třeba si říct, jaký počítač nebo tablet budu používat při kroužku. Může to být tablet, notebook nebo třeba stolní počítač. Nejlepší je ten, u kterého máte mikrofon a webkameru. Kroužky u nás probíhají online a tak je fajn abychom se dobře slyšeli a nejlépe i viděli.

Stáhnout aplikaci Scratch

Stáhni si zdarma aplikaci Scratch na adrese https://scratch.mit.edu/download

FAQ

Musím si stáhnout program, abych mohl/a používat Scratch?

Ne. Můžeš též použít editor projektů Scratch ve většině webových prohlížečů na většině zařízení přejitím na scratch.mit.edu a kliknutím na "Tvořit".

Jak mám připojit aplikaci Scratch k hardware zařízením?

Budeš muset nainstalovat a spustit Scratch Link pro správné připojení k hardware zařízením při použití aplikace Scratch na macOS. Budeš také potřebovat internetové spojení pro použití Scratch Link.

Můžu sdílet do online společenství z aplikace Scratch pro macOS?

Sdílení přímo do online společenství z aplikace Scratch pro macOS není v současnosti podporováno. Prozatím můžeš vyexportovat projekt z aplikace Scratch a pak se přihlásit na Scratch web a nahrát i sdílet svůj projekt tam.

Můžu používat aplikaci Scratch a mít přitom otevřený Scratch v prohlížeči?

Ano.

Mohu nainstalovat Scratch na svůj telefon s Androidem?

Ne. Současná verze Scratch pro Android funguje jen na tabletech.

Jak zaktualizuji svou aplikaci Scratch?

Pro aktualizaci Scratch na macOS z této stránky si stáhni poslední verzi a nainstaluj ji. K otestováni, jakou verzi máš, klikni na Scratch logo ve stažené aplikaci.

Kdy budete mít aplikaci Scratch k dispozici pro Linux?

Aplikace Scratch není momentálně podporována na Linuxu. Spolupracujeme s partnery a opensource komunitou na zjištění zdali je způsob, jak můžeme podporovat Linuxu v budoucnosti.
Zdroj: https://scratch.mit.edu/download

Další články od Scratch, navod

Jak se připravit na kroužek Pythonu?

Pár základních rad jak se připravit na kroužek Pythonu. Co si předen projít, s čím se seznámit a co nainstalovat případně do počítače. - 1 minuta čtení - čti více
image-[object Object]

Google Meet: Průvodce pro rodiče a děti

Zajímá vás, jak efektivně využívat Google Meet pro online vzdělávání vašeho dítěte? Přečtěte si náš průvodce, který vám a vašim dětem poskytne užitečné rady a tipy pro snadné používání této populární platformy pro video-konference. - 1 minuta čtení - čti více
image-[object Object]