Jak se připravit na kroužek 3D tisku?

header-post-image.
- 1 minuta čtení
V tomto článku si povíme co je potřeba si připravit na první hodiny našeho kroužku 3D tisku. Jedná se o pár základních rad.

Co mám za počítač?

V první řadě je třeba si říct, jaký počítač nebo tablet budu používat při kroužku. Může to být tablet, notebook nebo třeba stolní počítač. Nejlepší je ten, u kterého máte mikrofon a webkameru. Kroužky u nás probíhají online a tak je fajn abychom se dobře slyšeli a nejlépe i viděli.

Co stáhnout a nainstalovat?

Mám Microsoft Windows, Apple Mac nebo Linux?
https://help.prusa3d.com/cs/article/instalace-prusaslicer_1903#mac
-
https://help.prusa3d.com/cs/article/instalace-prusaslicer_1903#windows
a dále
  • registrován do kreslící aplikace https://www.tinkercad.com/
  • mikrofon
  • webovou kameru

Jak instalovat?

Pokud máte Windowsy, tak pravděpodobně stáhnete .exe soubor, který dvojtým poklepáním otevřete ze složky stažených souborů a poté vás průvodce instalací provede. U Applu je koncovka staženého souboru jiná - .dmg. Po instalaci spustíte aplikaci PrusaSlicer. Vyskočí na vás průvodce. Průvodce můžete projít nebo to necháte až na danou hodinou v kroužku.

Další články od 3d tisk, kroužek, prusa, slicer, navod

Jak se připravit na kroužek Pythonu?

Pár základních rad jak se připravit na kroužek Pythonu. Co si předen projít, s čím se seznámit a co nainstalovat případně do počítače. - 1 minuta čtení - čti více
image-[object Object]

Google Meet: Průvodce pro rodiče a děti

Zajímá vás, jak efektivně využívat Google Meet pro online vzdělávání vašeho dítěte? Přečtěte si náš průvodce, který vám a vašim dětem poskytne užitečné rady a tipy pro snadné používání této populární platformy pro video-konference. - 1 minuta čtení - čti více
image-[object Object]