Python GO 2

header-post-image.
- 2 minut čtení
Valerian Drake je zpět a s ním i Python GO 2. Těšit se můžeš na další zapeklitý případ, který bez programování nevyřešíš. Posledně byl s pomocí velmi spokojený, a proto se na nás obrátil i dnes.
<snippet>{"button":{"href":"https://pythongo.cz/","title":"Chci hrát"}}</snippet>

Co je Python GO?

Python GO je hra, kde se v rámci řešení detektivní záhady učíš základy programování v Pythonu.
Akce je ZDARMA a probíhá ONLINE.
Budeš plnit řadu úkolů na programování a logiku, které vedou k vyřešení detektivní záhady. K úkolům jsou vytvořené pomocné materiály a vysvětlující videa, které ti pomohou splnit všechny výzvy. Zároveň máš možnost kdykoliv napsat pro radu lektorům na online chatu.
Účelem hry není ji dohrát co nejrychleji, ale především se se naučit / využít základy programování trochu netradiční, zábavnou formou.

Python GO 1

První záhadu jsme řešili již poslední říjnový den roku 2020. Během 4 hodin se tak více než 350 odvážlivců rozhodlo pomoci detektivovi Valerianovi Drakeovi vyřešit spletitý případ za pomoci programování.

Znalost programování

Python GO je určený i pro úplné začátečníky v programování. Ke každému úkolu je připravené video, s pomocí kterého lze úkol snadno vyřešit. Python má navíc tu výhodu, že skoro jakýkoliv problém již někdo řešil, a tak stačí použít Google vyhledávač (je třeba oprášit znalosti angličtiny) a máš napůl vyhráno. :)
Python GO 2 prozkouší některé znalosti z Pythonu GO 1 a zároveň se bude věnovat i jiným oblastem nebo na znalosti z Pythonu GO 1 navazovat.
Během těchto úkolů si projdeš základy, na které budeš moci následně navázat při druhém pokračování.
A pokud jsi už zkušený programátor/ka, tak si jen užij příběh, zopakuj základy a vyřeš záhadu mezi prvními.

Kdy a jak akce probíhá?

Python GO 2 už probíhá.

Jak se zúčastnit?

Celá akce je ZDARMA. Stačí pouze zadat svůj e-mail.
Na zadaný e-mail ti budou chodit jednotlivé úkoly. U úkolů je vždy popis, co máš udělat a případně i video, na kterém se dozvíš vše, co budeš potřebovat k jeho vyřešení.
Tak na co čekáš? :)
<snippet>{"button":{"href":"https://pythongo.cz/","title":"Registrace zdarma"}}</snippet>

Další články od Python GO, python online, Valerian

Valerianova šifra

Vyřeš Valerianovu šifru a zlepši své programovací schopnosti. Pro všechny úspěšné řešitele si Valerian připravil odměnu. - 3 minut čtení - čti více
image-[object Object]

Vánoční programování s Valerianem

Poslední sobotu před Vánoci se necelých 100 detektivů ponořilo do programování v rámci vánočního speciálu Python GO. Na co přišli a jak pomohli detektivovi Valerianovi? - 1 minuta čtení - čti více
image-[object Object]

Jak dopadla Valerianova záhada

Poslední říjnovou sobotu se konalo 1. kolo hry Python GO. Kolik hráčů hrálo, kolik jich to dohrálo do konce a bude pokračování? - 1 minuta čtení - čti více
image-[object Object]