Chystáme pro vás kroužek 3D tisku pro děti

Testovací výtisk z naší 3D tiskárny PRUSA I3 MK3S+
- 3 minut čtení
Po 3D tisku a programování je stále větší poptávka. Mít vzdělání, které zaručí vašim dětem dobrou budoucnost a zajistí jim stabilní zaměstnání, to je k nezaplacení. Jsme nezisková organizace s názvem, který lecos naznačuje: Vzdělání budoucnosti. Vzdělání dětí je pro nás důležité. Proto chystáme nový kroužek 3D tisku pro děti.

Co je 3D tisk a proč je tak žádaný?

Už jste o 3D tisku slyšeli, ale netušíte, co si pod tímto pojmem představit? 3D tisk je proces, během kterého je 3D digitální model převeden do trojrozměrného objektu. 3D objekty se tisknou na speciálních tiskárnách tzv. aditivní technologií, kdy je materiál postupně vrstven na sebe. K tomu, aby vznikl digitální 3D model je potřeba vzdělání, které se nyní mohou začít učit už i vaše děti, a to díky kroužku, který pro ně chystáme.

Kroužek 3D tisku pro děti

Zaměstnáváme zkušené lektory, kteří umí trpělivě pracovat s dospělými i s dětmi. Na úvodní hodině se děti dozví, co je to vlastně 3D tisk a jak se tiskne na speciální 3D tiskárně. To je motivuje k tomu, aby měly dostatek chuti a energie pustit se do studia. Na dalších hodinách se pak seznámí se základními materiály a technologiemi, zjistí, kdy 3D tisk použít a jak tisknout, a samozřejmě se naučí, jak takový digitální 3D model vytvořit. Zároveň si ve volně přístupné online aplikaci vyzkouší tvorbu vlastního 3D modelu, který si budou moci vytisknout.

Kdy bude kroužek 3D tisk otevřen a jak se bude vyučovat?

Kroužek 3D tisku pro děti plánujeme otevřít na podzim. Vzhledem k současným covidovým komplikacím ve vzdělání již dopředu počítáme s online výukou, kterou mají naši lektoři „v malíčku“. Vyučujeme tak již několik kroužků a funguje to perfektně. Žáci sledují lektorovu práci pomocí videokonference, sami přitom mohou modelovat a v případě nejasností se dotazovat hlasem, nebo přes chat. Pokud něco nestihnou, mohou si hodiny znovu pustit ze záznamu. Na konci kurzu si mohou svůj 3D model nechat vytisknout. Zašleme jim ho až domů a je úplně jedno, zda to bude do Prahy, Aše nebo Olomouce.
Součástí kurzu bude i živé video, ve kterém studenti budou moci sledovat, jak 3D tiskárna pracuje a přímo před jejich očima se tak bude rodit 3D model!
Naši lektoři se chtějí svým studentům maximálně věnovat. Proto je nutné, aby kroužky měly omezenou kapacitu. Sledujte proto náš web Vzdělání budoucnosti, ať vám neunikne spuštění kroužku 3D tisku a stihnete se včas přihlásit!

Podpora od Průša Research

Na podzim roku 2020 společnost Průša Research nastartovala program "Průša pro školy", do kterého jsme se mohli zapojit i my. Neváhali jsme a zapojili jsme se. Díky tomu teď připravujeme tento projekt. „Našim cílem není prodat do škol 3D tiskárnu a dál se o nic nestarat. Věřím, že většina učitelů je moderním technologiím otevřená, ale při své úrovni vytížení už nemají kapacitu zvládnout učit se všechno sami. Vybavení se nakoupí, ale pak na něj sedá prach. Proto chceme pomoci vytvořit platformu, přes kterou si budou vyučující navzájem sdílet své projekty, konzultovat problémy a řešit je,” říká CEO společnosti Josef Průša."
Děkujeme za podporu Prusa Research!